Boeken

Gedichten of persberichten, bij een gepassioneerde pen kriebelt het altijd. En toch blijft een boek het summum van schrijven. Of dat nu een verhaal op kindermaat is of een literaire roman. Ook Copykat waagde zich al aan enkele (jeugd)boeken en hoopt daar in de toekomst mee verder te doen.

Copykat geeft ook auteurslezingen in scholen en bibliotheken, te boeken via auteurslezingen.be.

Gerlinde De Bruycker - Festival!

Festival!

Op LinkedIn kan je de term ‘Published Author’ toevoegen aan je profiel. Dat was dan ook het éérste wat Copykat deed toen haar debuut in de boekhandel lag. Hoe zou je zelf zijn? ‘Festival!’ verscheen in 2014 bij uitgeverij Clavis en gaat over een groepje jongeren die hun eerste zomerfestival beleven. Op de camping vinden ze sporen van een ontvoering …

Koop op Bol.com
De appelflop Gerlinde de bruycker

De appelflop

Voor haar nieuwe jeugdboek ‘De appelflop’ belandde Copykat midden in een bizar voedselgevecht. De familie Flaps bakt al eeuwenlang krokante appelflappen in Zoetendaal. Tot plots de familie Bolleboos het dorp binnenvalt … met vettige oliebollen! ‘De appelflop’ verscheen in januari 2021 bij uitgeverij Clavis en is aan een tweede druk toe.

Gerlinde De Bruycker - Papa en zijn platen

Papa en zijn platen

In 2019 schreef Copykat een biografie over haar vader, in zijn jonge jaren ook wel ‘Cool Cat’ genoemd. De platenkast van haar rockin’ daddy staat vol met zeldzame blues- en rock-‘n-rollplaten, die hij al sinds 1960 verzamelt. Nog kostbaarder bleken zijn vele herinneringen, onder meer over zijn eigen radioshows op de BRT in de jaren 70 en 80. Copykat bundelde al zijn gouden anekdotes in een boek, bestemd voor de privékring.